Rólunk

Történetünk

Egyesületünk 20 éve kezdte meg működését, Székesfehérvár sport életének központjában a Bregyó Sportközpontban. Egyesületünk, működésének kezdetekor a város tenisz életének kialakítására és fellendítésére kötelezte el magát. Klubunkban jelentős beruházásokat végeztünk hosszú távú céljaink elérésének érdekében. Elkötelezettek voltunk, hogy magas minőségű szolgáltatásokat nyújtsunk klubtagjaink és vendégeink számára. Két évtizeddel ezelőtt a klubban egy országos szinten is ritkaságnak számító klubházat alakítottunk ki nagyméretű öltözőkkel, szaunával, büfével. Eleinte klubunkban csupán 2 salakpálya került kialakításra, melyet először 4 pályára bővítettünk, melyeket le is fedtünk a téli szezon során. Szolgáltatásaink bővítése érdekében a klubházat kibővítettük és hozzáépítettük a 2 fallabdapályát. 

Az évek során azonban az állandó fejlődésnek és a növekvő népszerűségünknek köszönhetően további bővítésre szorultak pályáink. Először 3 további salakpályát alakítottunk ki a szabadtéri szezonra. Később ezeket a magasabb minőség érdekében professzionális kemény borítású pályára cseréltük. A klubházban is felújítást eszközöltünk, hiszen az évek során elhasználódtak a kiszolgáló egységek. Egy kisméretű konditeremmel is kibővítettük klubházunkat, valamint a teniszpályán is használt világításhoz hasonlóan a fallabdapályán is környezettudatosabb LED világításra váltottunk.

Eleinte a tömegbázis megteremtése és sportágunk népszerűsítése volt célunk. Ennek eredményeképpen az amatőr, szabadidős vendégkörünk évről évre folyamatosan bővült. A stabil széles bázisnak köszönhetően egyre komolyabb eredményeket értünk el az országos csapatbajnokságokon is, valamint egyre több versenynek és rendezvénynek adott otthont klubunk. Az amatőr tenisz mellett a professzionális sport is egyre inkább előtérbe került. 2018-ban Magyar Bajnoki címet ünnepelhetett szuperligás férfi csapatunk. Az elmúlt években állandó rendszerességgel nemzetközi professzionális ITF tornákat rendeztünk.

A Bregyó napjainkban

Klubunk jelenleg több mint 500 klubtaggal és számos alkalmi játékossal rendelkezik. Napjainkban egyesületünk 4 darab kiváló minőségű salakpályával rendelkezik, melyek közül mindegyik lefedésre kerül a téli szezon során. Továbbá 3 darab professzionális minőségű kemény borítású teniszpálya és 2 darab professzionális fallabda pálya található klubunkban. Klubházunkban található egy szauna, két kibővített öltöző és egy kisméretű edzőterem is. Kialakítottunk a salakpályák mellett egy állandó lelátót is, valamint egy, a rendezvények idején használt faházikót is a meglévő kerti grill mellett.

Egész évben számos rendezvénynek ad otthont klubunk. Rendszeresek a házi amatőr versenyek és bajnokságok, a korosztályos versenyek, valamint felnőtt elsőosztályú és egyéb profi versenyek. Minden évben megrendezésre kerülnek továbbá jótékonysági és emlékversenyek is. Évente több mint 30 verseny és rendezvény kerül megrendezésre klubunkban.

Városunkban először egyesületünk adott otthont a 2016 óta minden évben megrendezésre kerülő 25.000 $ összdíjazású professzionális nemzetközi ITF tornának.

Egyesületünk továbbá 3 csapattal is rendelkezik az országos bajnokságokban, melyek közül a szuperligás csapat 2018-ban Magyar Bajnoki címet szerzett. Az országos bajnokságokon kívül a Fejér megyei bajnokságban is indítunk csapatot.

A biztonságosabb és egyszerűbb foglalás érdekében 2020-ban bevezettük az online foglalási rendszert mind a tenisz-, mind a fallabdapályákat illetően.

Klubunk hitvallása

Alapvető filozófiánk klubtagjaink és vendégeink mindennemű igényeinek maximális kielégítése. Ennek érdekében igyekeztünk az évek során folyamatosan bővíteni szolgáltatásainkat. Klubunk az amatőr tenisz mellett a versenyteniszre és az utánpótlás nevelésre is egyre jelentősebb hangsúlyt fektet. Hiszünk benne, hogy egy sikeres egyesület mindhárom téren eredményes lehet. Az amatőr tenisz jelenti egyesületünk bázisát. Ők jelentik egyesületünk számára azt az alapot, melyre építve sikeres professzionális és utánpótlás programokat tudunk bevezetni. Az amatőr és szabadidős sportolók számára rendezzük meg minden évben jótékonysági és emlékversenyeinket, nyílt napjainkat, valamint amatőr házi kupáinkat, bajnokságainkat. Helyi közösségünk mellett sportágunkért is igyekszünk minél többet tenni. Évek óta rendszeresen rendezünk nemzetközi professzionális versenyeket, valamint a legfelsőbb osztályban is indítunk csapatot, hogy minél több lehetőséget és minél jobb körülményeket biztosíthassunk sportágunk elitjének. Hosszútávon azonban egy sportág és egy egyesület sem maradhat fenn sikeres utánpótlás nevelés nélkül. Ennek érdekében a helyi iskolákkal együttműködve célunk még komolyabb hangsúlyt fektetni a már elindult iskolatenisz programunknak. Minden programunk, korábbi és jövőbeni fejlesztésünk, valamint általános működésünk során kiemelkedő szerepet kap a környezettudatosság, a természet védelme.